Нежелана поща

Не се предавай – отговаряй!

© OpenClips, Pixabay

Много от нас получават нежелани „шеговити“ имейли, изпратени от приятели или колеги. Лесбийки и гейове, мюсюлмани, католици, евреи, хора с увреждания, републиканци, демократи, представители на всякакви раси и етноси, блондинки и хора с наднормено тегло: мишените на такива „шеговити“ имейли са безброй.

„Това е ужасно!“, споделя един млад човек: той е сменил адреса на електронната си поща и не дава новия си мейл на онези познати, които често препращат подобни имейли.

Не препращай повече – блокирай онлайн нетолерантността чрез компютъра си. Вместо да препращаш „шеговити“ негативни послания и вицове, просто ги изтрий. Изтриването, естествено, не изразява открито мнението ти – то не прави нищо, за да привлече вниманието към обиждащите хората имейли, но е солидна първа стъпка в разрушаването на веригата.

Отговори на подателя. Обясни, че съобщението те е обидило и поискай да те изключат от списъка с получатели на всички бъдещи електронни писма. Не пропускай да обясниш защо – защото намираш писмото за обидно и предубедено, защото така наречените „шеги“ не са забавни и защото стереотипите са несправедливи, нетолерантни и нанасят вреда на хората.

Отговори на всички. Направи същото нещо, описано по-горе, но натисни „отговор до всички“, споделяйки мислите си с всеки от списъка за получаване на нежелания имейл. След което и други могат да последват примера ти. Представи си какво бихте могли да постигнете заедно, ако всички получатели отговорят по този начин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *