„Теория на всичкото“ (The Theory of Everything, 2014)

Изключителната битка на един брилянтен ум срещу смазващата болест

Автор: Силвия Борисова

Когато Стивън Хокинг започва да следва физика в Кеймбридж, неговото бъдеще изглежда многообещаващо и бляскаво. Той е физик по призвание и талантът му бързо е забелязан и насърчен от неговите преподаватели; в начинанията му го подкрепя и едно красиво момиче, Джейн Уайлд, което високо го цени като човек. Всичко е прекрасно, докато животът му не се преобръща от ужасна диагноза.

Хокинг има моторно-неврологично заболяване с прогноза за оставащи две години живот. Гениалният физик изпада в депресия и се самоизолира от компанията на любимата си и най-добрия си приятел. За щастие обаче те не престават да го подкрепят и благодарение на всеотдайността на младата дама до него Стивън Хокинг продължава да преодолява бариера след бариера в медицината и науката и се превръща не просто в блестящ учен, но и в съвременен символ на човешката сила и успех срещу всяко неравенство. 

Филмът „Теория на всичкото“ (The Theory of Everything, 2014, реж. Джеймс Марш) обрисува неговата битка с болестта по завладяващ и емоционален начин и се старае да докаже, че когато един човек с увреждания не се предава и има любовта и подкрепата на близките си – то той може да постигне такова величие, каквото е шанс за малцина. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *