„Тайният живот на пчелите“ (The Secret Life of Bees, 2001) от Сю Монк Кид

Източник: https://suemonkkidd.com/

„Тайният живот на пчелите“ разказва историята на четиринадесетгодишната Лили Оуенс, която оставя живота, който познава, зад себе си и се отправя на съдбовно пътуване към истината.

Южна Каролина. 1964 година. В САЩ е приет Законът за гражданските права, даващ право на чернокожото население да гласува. Пламенната Розалин – чернокожата прислужница, която Лили чувства като своя майка – е арестувана и пребита, след като влиза в конфликт с трима от най-крайните расисти в града. Лили помага на Розалин да избяга и двете заминават за Тибурон в търсене на истината за миналото и смъртта на родната майка на Лили. Там са приютени от три ексцентрични чернокожи пчеларки. Докато се опитва да разплете мистерията около майка си, Лили опознава един напълно непознат за нея свят.

„Тайният живот на пчелите“ е роман от американската авторка Сю Монк Кид, който поглежда дълбоко в женската душа и изследва нуждата на човек да обича, да бъде обичан и да принадлежи. Книгата разглежда теми като женската общност, ролята на семейството и расовата дискриминация.

Линк към Goodreads: https://www.goodreads.com/book/show/37435.The_Secret_Life_of_Bees

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *