Мелинда и Бил Гейтс

Американски бизнесмени и филантропи, борещи се за качествено здравеопазване и намаляване на бедността в световен мащаб.

Бил Гейтс е роден през 1955 година в Сиатъл, САЩ. Той е създадел на една от най-големите технологични компании в света, Microsoft. Началото ѝ датира от 1994 година, когато Гейтс прекъсва висшето си образование, за да стартира свой бизнес заедно с най-добрия си приятел от детството Пол Алън.

Мелинда Гейтс завършва висшето си образование със специалност „Компютърни науки и икономика“, непосредствено след което започва работа в Microsoft. По-късно се жени за Бил Гейтс и през 2000 година заедно основават фондация на тяхно име.

Дейността на организацията е фокусирана в пет направления: здравеопазване, глобално развитие, създаване на нови възможности, политика и развиване потенциала на САЩ.

През годините Бил и Мелинда Гейтс инвестират милиони долари във фондацията си в опит да подобрят качеството на здравеопазването и образованието в световен мащаб. В своя общ LinkedIn акаунт те определят себе си като „Силно жадуващи оптимисти, борещи се в посока намаляване на неравенствата.“.

Накратко – фондацията на семейство Гейтс се стреми да осигури на всеки човек по света възможност за здравословен и достоен живот.

Източник: https://www.gatesfoundation.org/

Снимка: https://fortune.com/longform/bill-melinda-gates-worlds-greatest-leaders/