infopass-logo
Demo

"Пустинно цвете" от Уерис Диъри

Невероятното пътуване на едно номадско момиче през пустинята

"Пустинно цвете" описва истинската история за живота на сомалийката Уерис Диъри. Книгата е разтърсващ разказ за невероятната сила на една жена, която на 5-годишна възраст е лишена по особено жесток начин от своята женственост заради чудовищен местен ритуал и която накрая, след множество обрати на съдбата, завладява световния моден подуим и се превръща в символ на женствеността.

Родена в африканската пустош и отраснала сред номади, на 12-годишна възраст Уерис бяга от семейството си, прекосява съвсем сама сомалийската пустиня до столицата на страната Могадишу, като се излага на риск да бъде похитена от хора и изядена от диви животни. Пътят й я отвежда в Лондон, където след години непосилен труд като прислужница Уерис става световноизвестен модел и се посвещава на каузата като посланик на човешките права към ООН да помогне и на други жени да се изправят срещу варварските традиции и да променят живота си.

 

Източник:

Cathleen Miller, Desert Flower: The Extraordinary Journey of a Desert Nomad by Waris Dirie, March 15th 2011: http://www.goodreads.com/book/show/8745.Desert_Flower 

Раздел: Книги Лични истории

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon