infopass-logo
Demo

Нежелана поща

Не се предавай – отговаряй!

Нежелана поща
OpenClips, pixabay

Много от нас получават нежелани „шеговити" имейли, изпратени от приятели или колеги. Лесбийки и гейове, мюсюлмани, католици, евреи, хора с увреждания, републиканци, демократи, представители на всякакви раси и етноси, блондинки и хора с наднормено тегло: мишените на такива „шеговити" имейли са безброй.

„Това е ужасно", споделя един човек, който казва, че е сменил адреса на електронната си поща и не дава новия си адрес на онези познати, които често препращат подобни имейли.

Не препращайте повече – блокирайте онлайн нетолерантността чрез компютъра си. Вместо да препращате „шеговити" негативни послания, просто ги изтрийте. Изтриването, естествено, не изразява открито мнението ви – то не прави нищо, за да привлече вниманието към обиждащите хората имейли, но е солидна първа стъпка в разрушаването на веригата.

Отговорете на подателя. Обяснете, че съобщението ви е обидило и поискайте да ви изключат от списъка с получатели на всички бъдещи електронни писма. Не пропускайте да обясните защо - че намирате писмото за обидно и предубедено, че така наречените „шеги" не са забавни и че стереотипите са несправедливи, нетолерантни и нанасят вреда на хората.

Отговорете на всички. Направете същото нещо, описано по-горе, но натиснете „отговор до всички", споделяйки мислите си с всеки от списъка за получаване на нежелания имейл. След което и други могат да последват примера ви. Представете си какво бихте могли да постигнете заедно, ако всички получатели отговорят по този начин.

Раздел: Дискриминацията е навсякъде

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon