infopass-logo
Demo

Дискриминация на работното място, свързана с профсъюз

Дискриминация на работното място, свързана с профсъюз
Fin Fahey, flickr

Тази форма на дискриминация e обичайна практика в някои компании. Това е метод, който работодателите използват с цел да предизвикат съществуването на профсъюзи в рамките на компанията, възнамерявайки да спре всяко искане към управлението.

Примери за профсъюзна дискриминация са следните:

- Работодателите, принудени да приемат профсъюзна дейност в компанията, по деликатен начин дискриминират други служители в резултат от действията на профсъюза.

- Служители, които притежават необходимия опит за повишение, но то им се отказва или отлага, както и повишаването на тяхното възнаграждение – заради членството на тези служители в профсъюз.

Профсъюзната дискриминация има за цел да създаде недоверие по отношение на активните членове, да възпрепятства тяхното кариерно развитие и повишаването на заплатите им. Ето един пример за думи на работодател към служителите му: „Всеки трябва да си понесе последствията, ако избере да се присъедини към профсъюза".

 

Източник: http://www.ciao.ch/f/racismes/infos/74b52bf6bd8411deb91139dc05a480f680f6/5.2.%20plus7-en_raison_de_l-appartenance_syndicale/8/4-14 

Раздел: Дискриминацията е навсякъде

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon