infopass-logo
Demo

Правила за безопасност в интернет

Основното, което трябва да знаете

Правила за безопасност в интернет
Geralt, Pixabay.com

Интернет е всеобхватно пространство, в което често си мислим, че трудно може да ни се случи нещо лошо. Това обаче далеч не е така. Интернет сигурността е тема, по която институции и правителства работят с години. Личната ни сигурност в интернет пространството, за щастие, не е нещо чак толкова сложно. Ако спазвате описаните по-долу правила, със сигурност ще сте по-защитени в онлайн средата.

• Никога не казвайте паролите си – винаги пазете паролите и ПИН кодовете си за вас. Изградете си навик да излизате от електронната си поща, или Фейсбук, когато ползвате обществен компютър.


• Избирайте приятелите си внимателно – помнете, че всичко, което публикувате онлайн може да бъде видяно от всеки, който има достъп до вашия профил. Ако е Фейсбук, станете приятели само с хора, с които искате да споделяте информация. Прегледайте опциите за поверителност, те могат да ви дадат допълнително ниво на сигурност.


• Бъдете учтиви с хората онлайн. Мислете за всичко, което казвате и дали то може да бъде болезнено или смущаващо за останалите, дори да е смешно.


• Не изпращайте съобщение, когато сте ядосани – изчакайте, докато се успокоите и си дайте време да помислите. Веднъж след като го изпратите, не може да го върнете обратно.


• Не забравяйте, че нищо не е завинаги изтрито. Дори сайтове като Snapchat, които обявяват, че изтриват всички файлове, не могат да гарантират това.

Раздел: Тормоз / Кибертормоз

5.0/5 рейтинг (1 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon