infopass-logo
Demo

Историята на Аманда

Истинското лице на тормоза

Всичко започна, когато направих глупавата грешка да изпратя моя снимка на мой приятел в интернет. Тя обиколи цялото училище и изглеждаше, че всички започнаха да ме мразят и да ми се присмиват.

Тормозена

Наричаха ме как ли не. За хората, които само преди няколко дни мислех за мои приятели, бях станала проститутка и уличница. Всички ме отблъскваха, а подмятанията от непознати направо щяха да ме довършат. Това ми тежеше много.

Започнах да мисля за самоубийство и да исках да си прережа вените. Загубих цялата си увереност, защото мислех че съм дебела и грозна. Бях уплашена и не исках да ходя на училище заради думите на връсниците ми – беше толкова трудно! Чувствах, че никой не ме разбира и бях постоянно потисната и депресирана.

 

Загуба на увереност

Преди всичко това да се случи пеех по концерти и семейни празненства. Сега не пея дори и пред огледалото. Отслабнах от стреса и се чувствах отхвърлена. Дори сега се чувстам, че някой може да дойде и да ми направи нещо. Всичко това ме накара да загубя цялото самочувствие, което някога съм имала.

В търсене на помощ

Разликата със самото начало е, че вече не се страхувам да говоря. След като споделих с най-близките ми хора, нещата си останаха същите, но спрях да им обръщам чак толкова голямо внимание. Все още съм депресирана и ми е тежко, но говоря за това и усещам промяната с всеки изминал ден. Благодарение на класния ми ръководител ме преместиха в друг клас и сега се виждам редовно с педагогическия съветник.

Казвам ви, в такава ситуация споделянето е единственият избор. Това не означава, че търсите внимание на всяка цена, нищо подобно! Хората наистина биха искали да ви помогнат.

Ако не кажете на никого, може да стане по-страшно. Хората мислят, че няма проблем да ви тормозят, но това ще ви направи още по-слаби. Аз не говорех с никого за известно време, но всичко ставаше все по-лошо и по-лошо. Сега чувствам, че има надежда.

Грижа за хората

Все още съм несигурна, но съм по-щастлива, защото знам, че някой го е грижа за моите проблеми. Убедена съм, че ако кажете на някого, всичко ще свърши добре. Да, ще ви е необходимо време, може би дори и години, но нещата ще се подредят. Обещавам ви!

Превод и адаптация по reachout.com

Раздел: Тормоз / Кибертормоз

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon