infopass-logo
Demo

В борба с кибертормоза

Трикове и съвети

В борба с кибертормоза
Geralt, Pixabay.com

Тормозът в интернет прилича до голяма степен на всички обиди и наранявания, причинявани ви от вашите връстници в училище. Разликата е, че в интернет те могат да останат анонимни или да продължават да ви намират, дори и да живеете на стотици километри от тях.

Начините да се справим с тормоза в интернет, за радост, са много. Началото винаги минава през споделяне с възрастен, за което ви съветваме в много от нашите статии. За да не оставим ефекта единствено на индивидуално ниво, е важно сами да станем част от голямата промяна.

Сдружение „Възможности без граници", както и Съвета на Европа в рамките на кампанията „За език без омраза" предлагат интересни и полезни модели за споделяне на преживяното.

Възползвайте се от тях и покажете, че имате глас:

- Докладвайте видените от вас примери на онлайн тормоз в наблюдателя за омразно говорене (Hate Speech Watch);
- Качете своите лични истории, снимки и видео в разделя „Моята Платформа" на нашия сайт;
- Говорете с психолога на сдружение „Възможности без граници" и вижте какво още може да направите, за да намалите проявите на онлайн тормоз над вас и вашите приятели.

Ако все още не сте се престрашили да го направите, можете да започнете със следното:

- Проверете правилата за ползване на различните социални мрежи. Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr и YouTube имат различни правила за поверителност и различна политика относно проявите на омраза.
- Регистрирайте се за бюлетина на „Пл@тформа за Толер@нтност";
- Следете кои са големите събития в рамките на нашия проект и кампанията „За език без омраза" и елате да се срещнете с нас на място;
- Включете се и разпространявайте информация за кампанията срещу речта на омразата на https://www.facebook.com/nohatespeech #nohatespeech в Twitter.

Раздел: Тормоз / Кибертормоз

5.0/5 рейтинг (1 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon