infopass-logo
Demo

Квартални страсти

Не забравяйте, че сред вас живеят хора

Квартални страсти
tpsdave, Pixabay.com

Панелките са интересно място за обмен на музика, страсти, ухания и какво ли още не. Наемите, особено в София, процъфтяват, и ако имате малко късмет, може всяка година да си имате нови съседи. Много често обаче предразсъдъците ни пречат да приемем новостите, независимо какви са те.

Знаете ли колко е трудно да намерите апартамент за чужденци в София? Сигурно малко от вас могат да си представят. Ние се сблъскваме с този проблем вече на няколко пъти. Първият въпрос, който получваме, когато кажем, че искаме да наемем апартамент за наши доброволци е „Араби ли са – не ги искам такива!".

Имахме и случай, в който след дълги размишления собственичка отказа да ни даде жилището си под наем, защото не можела всеки ден да ги мисли каква ще я свършат тези чужденци.

За разлика от повечето статии в този раздел, тук историята не е измислена. Съвсем истинска е и това е страшното. Сигурно и вие сте чували, че никой не иска ром за съсед, а още повече – бедстващо семейство от кв. Аспарухово във Варна (бел. ред – варненският квартал, който беше най-сериозно засегнат от наводненията през юни 2014 г.).


Знаем, че новостите се приемат трудно. Особено от по-възрастните хора. Не значи непременно обаче, че всичко ново е лошо. Разгледайте съветите по-долу и се замислете вие какъв съсед сте.

Поддържайте съседските ценности

Уважавайте съседите си и насърчавайте създаването на добросъседска, приятелска среда в квартала. Борете се с изключването на определени хора, както и с предразсъдъците на расова и друга основа.

Призив за човечност
Когато се сблъскате с фанатичен въпрос: "Защо си продаде къщата си на тези хора?" Отговорете спокойно - "Защото и те са хора- искат да купят къщата и могат и могат да си го позволят, няма причина да не съм съгласна."

Раздел: Сред приятели и съседи

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon