infopass-logo
Demo

Толерантността и нейното значение

Или защо избрахме точно това име за раздела

Толерантността и нейното значение

Толерантността се определя от някои речници като „готовността да приемете чувства, навици или вярвания, които са различни от вашите собствени“.

Ако избягаме от традиционното разбиране за толерантност и вникнем в медицинското значение на термина, ще видим, че толерантността всъщност е способността ни (или лекарството), което ни помага да се приспособяваме към средата и усещаме по-слабо ефектите на даден вирус или заболяване.

В секция „Училище за толерантност“ сдружение „Възможности без граници“ ще ви запознае с дигиталното ни лекарство против омразата, дискриминацията и нетолерантността.

В този раздел на сайта сме събрали и адаптирали десетки статии, които дават модели за поведение срещу нетолерантността в различни житейски ситуации. Постарали сме се да подберем едни от най-популярните образователни инструменти, използвани от Съвета на Европа, а съвсем скоро ще публикуваме и нашия собствен наръчник за толерантност.

Вярваме, че не сме сбъркали с името на раздела. Сигурни сме, че ако се замислите по поне част от темите, дискутирани в статиите по-долу, ще откриете смисли на думата „толерантност“, за които самите ние не сме и подозирали.

Приятно четене!;

Раздел: Общи случаи

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon