infopass-logo
Demo

Предразсъдъците излизат на повърхността

Да си намериш място в киното може да се окаже предизвикателство

Предразсъдъците излизат на повърхността
PublicDomainPictures, pixabay.com

Мислили ли сте си, че сте ваксинирани срещу предразсъдъци? Изобщо колко толерантни сте? Прочетете текста по-долу, за да видите как предубедената ни нагласа изскача от подсъзнанието ни без и да ни пита.

Мария е с група приятели в претъпкан киносалон. Секунди преди светлините да угаснат тя забелязва, че е невъзможно да си намери място до приятелите си. Принуждава се да си търси място другаде, сред непознати.

„Съвсем несъзнателно започнах да преценявам кой седи отляво или отдясно. Изборът ми се основаваше на възраст, етнос, начин на обличане, дори и пол. Едва десет минути след като филмът започна осъзнах, че сигурно щеше да е по-добре да си бях избрала мястото според разстоянието му от екрана…“

В такава ситуация е важно да сте самокритични. Няма нищо лошо или отчайващо, че това се е случило веднъж. Важното е да не се повтаря. Затова не се притеснявайте да анализирате действията си. В случай, че усетите нещо нередно или че действате предубедено, нищо не пречи да смените поведението си или да запомните урока, който сте научили.

Минете ли през тази фаза, значи сте постигнали много. Но това не е краят. Не забравяйте да споделяте опита си и бъдете отговорни към другите да предубеденото поведение. Нека и те чуят какво сте научили.

Раздел: Общи случаи

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon