infopass-logo
Demo

Не премълчавай! Говори открито против омразата

Не премълчавай! Говори открито против омразата
Myckyroo, Pixabay.com

Хората, които говорят, винаги изглеждат по-силни. И съвсем не случайно именно те много по-лесно налагат мнението си по различни въпроси. До такава степен, че са способни да превземат цялото публично пространство и обикновените хора да останат с впечатлението, че тяхната теза е общо възприета от всички членове на обществото.

Това, разбира се, е малко преувеличена версия на това какво може да се случи, ако не говорим срещу предразсъдъците и дискриминационното поведение. Възможно е твоят брат или сестра, или пък твои приятели да са предубедени към други групи от обществото. Неприлични коментари към ромското малцинство или членовете на ЛГБТ общността например не са рядко срещани в младежките компании в страната.

И през цялото това време, докато останалите говорят, ти мълчиш. Мислиш си „Какво ли бих могъл да направя. Няма смисъл, нека си говорят...".

За съжаление, не е точно така. Думите отекват надалеч, независимо къде са изречени. Затова говорете, добрите думи винаги са по-силни от лошите. Колкото и шумни да са вашите противници, знайте, че те не могат да ви заглушат.

• Докладвайте за случаи на омразно говорене в интернет на http://www.nohatespeechmovement.org/hate-speech-watch
• Включете се в неформална група или НПО, която подкрепя човешките права;
• Обърнете се към професионалисти, които могат да ви помогнат.

Раздел: Общи случаи

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon