infopass-logo
Demo

"Странна случка с куче през нощта"

История от първо лице за едно петнадесетгодишно момче със синдром на Аспергер

Кристофър Джон Франсин Буун, главният герой на романа, е петнадесетгодишно момче от английския град Суиндън, графство Уилтшир, което обаче е различно от повечето момчета на неговата възраст. Кристофър описва себе си като "математик с известни поведенчески затруднения" и макар че няма установена точна диагноза, бележките от книгата препращат към синдрома на Аспергер, високофункционалния аутизъм или "синдрома на учения". 

"Странна случка с куче през нощта" разказва историята на тийнейджър със затруднения в общуването, който живее в единот най-непривлекателните английски градове. Една нощ момчето открива на моравата мъртво съседското куче... и оттук написаното от Марк Хадън е колкото индивидуална, толкова и универсална история за това, че независимо колко много се различаваме един от друг и колко странни понякога изглеждаме в очите на останалите, нещата, които ни разделят, напълно се омаловажават от нещата, които ни обединяват.

Книгата пленява с автентичния стил на момчето-разказвач, който е донесъл на автора редица награди за майсторското изпълнение.Раздел: Научете повече

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon