infopass-logo
Demo

Кой е истинският Рейнман?

Или историята на Ким Пик, геният-аутист, вдъхновил киношедьовъра от 1988 г. "Рейнман"

Кой е истинският Рейнман?

Ким Пик става известен още като човекът-компютър - неговите феноменални способности привличат вниманието дори на учените от НАСА, които работят върху създаването на изкуствен интелект. Той е един от петдесетината гении в целия свят, страдащи от „синдрома на учения", който превръща мозъка в уникално хранилище за информация.

Ким Пик е наизустил 10 000 книги и е запечатал невероятни знания от 15 различни научни области благодарение на своята работеща на невероятни обороти фотографска и слухова памет.* Именно той е прототипът на героя на Дъстин Хофман от знаменития филм „Рейнман" на режисьора Бари Левинсън:

Скоро след като Чарли Бабит (Том Круз) открива, че има брат аутист Реймънд (Дъстин Хофман), той го повежда на едно невероятно пътешествие. Или може би Реймънд е този, който определя посоката?

От отказа му да пътува по натоварените магистрали до пълен психически срив заради пропуснато телевизионно предаване насред Оклахома, Реймънд докарва Чарли до ръба на търпението му, а след това напълно разчупва рамките на самовлюбения живот, който по-младият брат е свикнал да води!

Това, което започва като нервно пътуване из страната, скоро се превръща в мистична одисея на любовта и себенамирането: Реймънд успява да преобрази Чарли, който намира сили да надрасне своите предразсъдъци и да открие истинското лице на братската обич - именно благодарение на различния светоглед на Рейнман.

 

Източник:

*Видео интервю на Кеворк Кеворкян с Ким Пик за предаването на БНТ "Всяка неделя", 17.04.2005 г.: http://vsyakanedelya.blitz.bg/video/117 

Раздел: Научете повече

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon