infopass-logo
Demo

Докосващата история на "Недосегаемите" (The Intouchables, 2011)

Как се научаваме да приемаме нещата, които не можем да променим

Докосващата история на

Недосегаемите разказва истинската история на Филип Позо ди Борго, заможен мъж от френската висша класа, който е имал всичко, което поиска, преди да се парализира вследствие на инцидент и да загуби съпругата си, болна от рак. Принуден да седи в инвалидна количка и неспособен да се справя сам в живота си, Филип загубва желанието и волята си да живее и е на ръба на самоубийство. Но точно в този труден момент среща Дрис, беден цветнокож мъж, който току-що е излязъл от затвора.

Дрис кандидатства за работата за болногледач на Филип - не защото я иска, а защото иска да докаже на социалните служби, че се старае да се върне към "нормалния" живот. Филип е впечатлен, че Дрис не проявява и капка съчувствие към неговото заболяване и тъкмо заради това се решава да го наеме. Дрис се премества да живее в къщата на Филипе и лека-полека променя цялата обстановка. Двамата развиват приятелство, което никой не е и очаквал и което връща и двамата обратно в руслото на живота. 

Филмът показва по брилянтен начин, че любовта и приятелството са способни да преодолеят всякакви социални и икономически различия. А също така и че всеки човек може да бъде и е част от обществото, независимо дали е богат или беден, с увреждане или не, с тъмна или светла кожа.

 

Раздел: Научете повече

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon