infopass-logo
Demo

Младежка ЛГБТ организация „Действие“

Проектът "Пука ми за теб"

Младежка ЛГБТ организация „Действие“

Младежка ЛГБТ организация „Действие" е правозащитна неправителствена организация, сформирана в началото на 2010 г. и регистрирана като сдружение с идеална цел през май 2012 г.
Нейните основни цели са предоставяне на помощ и подкрепа за млади хомосексуални, бисексуални и трансполови хора, развитие на самоуверена ЛГБТ общност и борба срещу хомофобията и необразоваността в българското общество.

Проектът "Пука ми за теб" е вдъхновен от безброй писма, разговори и истории през първите близо четири години от съществуването на "Действие".

Страх, срам, безсилие, тъга, безизходица и суицидност. Това са някои от чувствата, които често бележат тийнейджърските години на младите гей, би и транс хора в у нас.
Тези деца израстват в един изцяло хетеронормативен свят, в който сякаш няма място за тях. Приказките, учебниците, филмите, рекламите, медиите – отвсякъде и постоянно им бива казвано и показвано, че единствената любов, която е възможна, красива и правилна, е между хора от двата противоположни пола.
В старанието си да предпази децата от едно въображаемо зло, нашето общество обрича част от тях на борба за психическо, емоционално, а понякога и физическо оцеляване.
Тази пролет Агенцията на Европейския съюз за основните права публикува данни за най-мащабното допитване до ЛГБТ гражданите на Европейския съюз, правено досега. В него са се включили повече от 93 000 европейци, сред които 1034 българи.
Ето някои от резултатите, събрани сред най-младата група в допитването (18-25).
87% казват, че изрази на омраза и отвращение към ЛГБТ хората са много или сравнително разпространение в средата, в която живеят.


За повече информация: http://www.pukami.org/

Раздел: Речта на омразата и българските НПО Реч на омразата

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.

chat icon