infopass-logo
Demo

Тормоз / Кибертормоз

В борба с кибертормоза

Трикове и съвети

Тормозът в интернет прилича до голяма степен на всички обиди и наранявания, причинявани ви от вашите връстници в училище. Разликата е, че в интернет те могат да останат анонимни или да продължават да ви намират, дори и да живеете на стотици километри от тях.

Раздел Тормоз / Кибертормоз

Разходка по линията на тормоза

Тормозът, независимо от конкретното му проявление, може да е смущаващ, страшен и много болезнен. Това не означава, че трябва да се опитвате да го търпите. ТОРМОЗЪТ не е нормална част от емоционалното съзряване на един млад човек.

Раздел Тормоз / Кибертормоз

Историята на Аманда

Истинското лице на тормоза

Всичко започна, когато направих глупавата грешка да изпратя моя снимка на мой приятел в интернет. Тя обиколи цялото училище и изглеждаше, че всички започнаха да ме мразят и да ми се присмиват.

Раздел Тормоз / Кибертормоз

Как да се справим с тормоза в интернет

Няколко практични съвета

Тормозът в интернет действа по механизми, които са лесно предвидими. Затова и противодействието му не е чак толкова трудно. Ако сте достатъчно дисциплинирани и спазвате предложените по-долу практически съвети, със сигурност ще се чувствате по-комфортно при следващия случай на тормоз в онлайн пространството.

 

Раздел Тормоз / Кибертормоз

Правила за безопасност в интернет

Основното, което трябва да знаете

Интернет е всеобхватно пространство, в което често си мислим, че трудно може да ни се случи нещо лошо. Това обаче далеч не е така. Интернет сигурността е тема, по която институции и правителства работят с години. Личната ни сигурност в интернет пространството, за щастие, не е нещо чак толкова сложно. Ако спазвате описаните по-долу правила, със сигурност ще сте по-защитени в онлайн средата.

Раздел Тормоз / Кибертормоз