infopass-logo
Demo

Общи случаи

Не премълчавай! Говори открито против омразата

Хората, които говорят, винаги изглеждат по-силни. И съвсем не случайно именно те много по-лесно налагат мнението си по различни въпроси. До такава степен, че са способни да превземат цялото публично пространство и обикновените хора да останат с впечатлението, че тяхната теза е общо възприета от всички членове на обществото.

Раздел Общи случаи

Толерантността и нейното значение

Толерантността и нейното значение

Или защо избрахме точно това име за раздела

Толерантността се определя от някои речници като „готовността да приемете чувства, навици или вярвания, които са различни от вашите собствени“.

Раздел Общи случаи

Предразсъдъците излизат на повърхността

Да си намериш място в киното може да се окаже предизвикателство

Мислили ли сте си, че сте ваксинирани срещу предразсъдъци? Изобщо колко толерантни сте? Прочетете текста по-долу, за да видите как предубедената ни нагласа изскача от подсъзнанието ни без и да ни пита.

Раздел Общи случаи

Предразсъдъците при обслужване на клиенти

Предразсъдъците при обслужване на клиенти

Езикът на тялото има значение

Сигурно сте виждали неприличните гримаси на продавачка, която обслужва стари хора в магазина, в който работи. Това, за съжаление, далеч не е единственият пример за нетолерантно отношение към клиенти. Предразсъдъците имат много голяма роля и в търговията

Раздел Общи случаи

Цветът на кожата като заплаха

Или как оценяваме кой е опасен и кой не

Наш доброволец беше спрян от полицията в центъра на София повече от 20 пъти за няколко месеца през лятото на 2013 година. При една от проверките полицаите дори го обискирали. И всичко това, защото има по-тъмен тен, брада и няколко татуировки. 

Раздел Общи случаи

Престраши се да говориш в пет стъпки

Няколко прости за следване съвета

Речта на омразата бърка дълбоко в съзнанието ни. Понякога последствията от проявите на нетолерантност са толкова значими, че ни се иска светът да ни забрави.Следващата статия ни учи точно на обратното. Дава ни пет прости съвета, следването на които помага. Доказано. За да не губим време в ненужни приказки, направо ги прочетете. Струва си!

Раздел Общи случаи

Расизъм на дребно

Предубежденията влизат и в супермаркетите

Расизмът не се проявява само в политиката и по футболните стадиони. Жертви на предубедеността срещу хора от различна раса и етнос могат да бъдат и най-невинните същества на планетата – децата. В най-близкия магазин за хранителни стоки. На дребно.

Раздел Общи случаи

Забележки от непознати

Стереотипите в първичния им вид

На улицата можем да се сблъскаме с най-тежките и същевременно най-първични форми на омраза и нетолерантност. Хората, които не ни познават, реагират единствено на външния ни вид и често изричат думи, които могат дълбоко да ни обидят. 

Раздел Общи случаи