infopass-logo
Demo

На работа

Сексистки забележки

Как да намалим стреса, предизвикан от тормоз на работното място?

Много хора свързват тормоза на работното място със сексуалното посегателство на шеф към служител, както беше във филма с Деми Мур и Майкъл Дъглас – „Разкриване" (шефка в компютърна компания обвинява свой колега в сексуално насилие, след като той отказва интимното й предложение). Истината е, че не само подобна случка може да създаде сериозен стрес на служителя. Има много други ситуации, които могат да бъдат изтълкувани като тормоз на работното място.

Раздел На работа Училище за толерантност

Грешни стъпки по време на служебни срещи

Кое поведение води до неуспешна комуникация?

В днешния делови свят не е достатъчно само да си добър професионалист. Умението да осъществяваш контакти, да демонстрираш добри маниери и поведение, емпатия и доверие, става все по-важно. Без тези умения, контактите ви са обречени

Раздел На работа Училище за толерантност

Ежедневни коментари

Отношенията с колегите и шефовете са винаги от голямо значение

Психолозите са кетегорични, че човек се чувства обиден, когато е отхвърлен от нещо или от някого, когато не му се обръща достатъчно внимание, когато се чувства нежелан или критикуван по един или друг начин.

Раздел На работа Училище за толерантност

Предубедена корпоративна политика

Разковничето е в балансираните взаимоотношения

Според Том Питърс, да правиш политика на работното място е неименуемо, ако искаш нещата да се „вършат". Дори и ако става дума за малка фирма.
Важно е да разберем, че общуването в офиса все пак е вид комуникация. Колкото и странно да изглежда на пръв поглед, то има общи характеристики с контактите между мъж и жена или приятели. Дълготрайната и стабилна връзка се гради на разбирателство, компромиси, разговори, общи интереси. Всичко това е необходимо както в любовта, така и при приятелството, а също така и в бизнес отношенията.

Раздел На работа Училище за толерантност

Предразсъдъците на шефа

Толерантността трябва да се насърчава от най-ниското възможно ниво

Голяма част от служителите в дадена компания не могат да намерят общ език с шефовете си, което разклаща отношенията в компанията и налага изкуствен модел на поведение. Добре е да се спазват някои добри практики, за да протича общуването между двете стъпала в йерархията по нормален и интелигентен начин.

Раздел На работа Училище за толерантност