infopass-logo
Demo

"Теория за всичкото" (The Theory of Everything, 2014)

Изключителната битка на един брилянтен ум срещу смазващата болест

Когато Стивън Хокинг започва да следва физика в Кеймбридж, неговото бъдеще изглежда многообещаващо и бляскаво. Той е физик по призвание и талантът му бързо е забелязан и насърчен от неговите преподаватели; в начинанията му го подкрепя и еднокрасиво момиче, което високо го цени като човек. Всичко е прекрасно, докато животът му не се преобръща от ужасна диагноза.

 

Хокинг има моторно-неврологично заболяване с прогноза оставащи две години живот. Гениалният физик изпада в депресия и се самоизолира от компанията на любимата си и най-добрия си приятел. За щастие обаче те не престават да го подкрепяти благодарение на всеотдейността на жената до него Стивън Хокинг продължава да преодолява бариера след бариера в медицината и науката и се превръща не просто в блестящ учен, но и в съвременен символ на човешката сила и успех срещу всяко неравенство. 

Филмът обрисува неговата битка с болестта по завладяващ и емоционален начин и се старае да докаже, че когато един човек с увреждания не се предава и има любовта и подкрепата на близките си - то той може да постигне такова величие, каквото е шанс за малцина. 

Раздел: Научете повече

5.0/5 rating 1 vote

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.