infopass-logo
Demo

Споделянето с по-възрастен може да помогне

Не винаги можем да се справим сами

Споделянето с по-възрастен може да помогне
http://pixabay.com/

Разговор с възрастен, на когото вярваме, може да ни помогне да преценим по-ясно дадена ситуация и  да ни даде нови идеи как всичко да се подобри.


Някои младежи могат да получат помощ от възрастен по проблеми свързани с домашно насилие или емоционален тормоз. Други, могат да получат подкрепа относно форми на тормоз в училище.

Понякога можем сами да разрешим проблемите си като отстояваме мнението си или чрез изграждане на собствената си увереност. Но не винаги можем да се справим сами и е нормално да потърсим помощ.

Увери се, че си готов/а да споделиш

Предварителното планиране и подготовка за това, което искаш да кажеш, е най-добрият начин да си сигурен, че разговорът ще минe добре. Обикновено си по-малко нервен, когато си подготвен.
Мисли си за това, което искаш да кажеш на другия човек. Може да ти е по-лесно да обясниш с примери за проблемната ситуация. Те могат да помогнат на по-възрастния от теб да разбере по-добре ситуацията, в която си.

Кога моментът е добър за разговор с по-възрастен?

Трябва да разговаряш с някой, когато ти самия се чувстваш готов и когато си имал достатъчно време да обмислиш какво искаш да кажеш.
Опитай се да намериш време, когато не си зает или когато не бързаш за някъде. Например, ако имаш намерение да говориш с преподавател е добра идея да се обърнеш към него/нея след урока, когато ще се свободни да те изслушат внимателно.

Раздел: В търсене на подкрепа Възрастни

0.0/5 рейтинг (0 гласове)

Остави коментар

Вие коментирате като гост. Допълнителен логин отдолу.