infopass-logo
Demo

  • Или защо избрахме точно това име за раздела
  • Това е толкова гейско!
  • Да предадем доброто нататък, започвайки от себе си!

Да споделя ли проблема си с приятел?

Да споделя ли проблема си с приятел?

Когато някой говори открито за своите психични проблеми...

Някои хора не могат да преминат през първото препятствие: да говорят освободено за психическия проблем. Ако имаш такъв проблем, то е най-вероятно, защото чувстваш срам от признаването му. Притесняваш се от приятелите си? Страх те е да не ти поставят етикети?
Не е нужно да споделяш с приятелите си, ако не се чувстваш убеден в това. Някои казват, че е полезно да си направиш списък с плюсове и минуси- удачно ли е или не е да споделиш с приятел проблема си.

Раздел Училище за толерантност Приятели В търсене на подкрепа

Разговор с приятел

Разговор с приятел

Приятелите ни са често добри хора, с които можем да споделяме тежките си моменти. По този начин можем да открием, че и те са минали по подобен път, и дори ако не са, все още могат да ни изслушат и разберат.

Раздел Училище за толерантност Приятели В търсене на подкрепа

Предубедена корпоративна политика

Разковничето е в балансираните взаимоотношения

Според Том Питърс, да правиш политика на работното място е неименуемо, ако искаш нещата да се „вършат". Дори и ако става дума за малка фирма.
Важно е да разберем, че общуването в офиса все пак е вид комуникация. Колкото и странно да изглежда на пръв поглед, то има общи характеристики с контактите между мъж и жена или приятели. Дълготрайната и стабилна връзка се гради на разбирателство, компромиси, разговори, общи интереси. Всичко това е необходимо както в любовта, така и при приятелството, а също така и в бизнес отношенията.

Раздел На работа Училище за толерантност

Предразсъдъците на шефа

Толерантността трябва да се насърчава от най-ниското възможно ниво

Голяма част от служителите в дадена компания не могат да намерят общ език с шефовете си, което разклаща отношенията в компанията и налага изкуствен модел на поведение. Добре е да се спазват някои добри практики, за да протича общуването между двете стъпала в йерархията по нормален и интелигентен начин.

Раздел На работа Училище за толерантност

Сексистки забележки

Как да намалим стреса, предизвикан от тормоз на работното място?

Много хора свързват тормоза на работното място със сексуалното посегателство на шеф към служител, както беше във филма с Деми Мур и Майкъл Дъглас – „Разкриване" (шефка в компютърна компания обвинява свой колега в сексуално насилие, след като той отказва интимното й предложение). Истината е, че не само подобна случка може да създаде сериозен стрес на служителя. Има много други ситуации, които могат да бъдат изтълкувани като тормоз на работното място.

Раздел На работа Училище за толерантност

Грешни стъпки по време на служебни срещи

Кое поведение води до неуспешна комуникация?

В днешния делови свят не е достатъчно само да си добър професионалист. Умението да осъществяваш контакти, да демонстрираш добри маниери и поведение, емпатия и доверие, става все по-важно. Без тези умения, контактите ви са обречени

Раздел На работа Училище за толерантност

Ежедневни коментари

Отношенията с колегите и шефовете са винаги от голямо значение

Психолозите са кетегорични, че човек се чувства обиден, когато е отхвърлен от нещо или от някого, когато не му се обръща достатъчно внимание, когато се чувства нежелан или критикуван по един или друг начин.

Раздел На работа Училище за толерантност

Вътрегрупов фанатизъм

Утвърждавайте своята гордост

Понякога подмятанията и обидите в групата, в която фиктивно принадлежите могат да бъдат най-неприятни и язвителни..Ето и няколко кратки примера как може дори хората , с които се предполага, че имаме най-близки черти се отнасят към нас.

Раздел В училище Училище за толерантност